Zonne-energie in Nederland

De ontwikkelingen rondom zonne-energie gaan buitengewoon snel. In Landen om ons heen nemen Zonnepanelen langzaam maar zeker een steeds belangrijkere plaats in, in de energievoorziening. Vooral Duitsland loopt voorop als het gaat om particulieren die zonnepanelen op hun dak geplaatst hebben. Een jarenlang stabiel stimuleringsbeleid vanuit de overheid bij onze oosterburen heeft in belangrijke mate bijgedragen aan deze trend.
In tegenstelling tot Duitsland veranderen in de Nederlandse dergelijke stimuleringsmaatregelen elke paar jaar. Deze onzekerheid vergroot het risico voor de bedrijven die zonnepanelen produceren. Zij stellen de nodige investeringen uit omdat er geen zekerheid is over de hoe het speelgeld rondom subsidies er de komende jaren uit gaat zien. Dit werkt als een rem op de markt.

Ondanks deze enigszins sombere voorstelling van de Nederlandse zonne-energie markt zijn er veel positieve signalen. Nederland loopt voorop als het gaat om het onderzoek en ontwikkeling van zonnecellen. Nederlandse Universiteiten Teams winnen met regelmaat de prestigieuze World Solar Challenge. De ESA Philea ruimte sonde, Rosetta, die geland is op een komeet bevat Nederlandse zonnecellen. Net zoals een meerderheid van de satellieten die ESA de ruimte instuurt. De SolaRoad in Krommenie, 70m fietspad, is het eerste stukje asfalt met geïntegreerde zonnecellen.

De zaak is nu om deze positieve energie om te zetten in het juiste beleid en de vooruitgang te omarmen. Bent u ook geïnteresseerd in de zonnepanelen voor uw woning? Zontech kan u informeren en de installatie voor u verzorgen. Kijk op http://www.zontech.nl/.

One thought on “Zonne-energie in Nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*