Tips bij energie vergelijken

Vooral wanneer het koud begint te worden groeit het besef van stijgende kosten door toename van de elektriciteit en gas. Bij veel huishoudens lopen dan ook de energiecontracten af, hoewel dat niet noodzakelijk is om over te stappen. Het vergelijken van energie kan net als overstappen het hele jaar door, ook al loopt uw contract nog door. Afhankelijk van de looptijd van uw contract hebbe leveranciers het recht u een opzegboete in rekening te brengen als u naar andere leverancier overstapt voordat uw huidige contract is beëindigd. Wanneer u nog niet eerder bent overgestapt naar een andere leverancier is het in 90% van de gevallen alsnog gunstig om over te stappen naar een andere aanbieder.

Hoe werkt energie vergelijken?

Energie vergelijken kunt u zelf doen door bij alle leveranciers van Nederland een offerte aan te vragen. Dit werkt heel omslachtig en kost u uren met werk. Energie vergelijken op een vergelijkingssite neemt dit werk voor u uit handen. Zij berekenen automatisch alle acties, welkomstkortingen en laten zien welke aanbieders op uw postcode energie kunnen leveren. Dit verwerken zij in een totaalprijs, waardoor u in één oogopslag ziet welke de goedkoopste energieleverancier is. Voor een energie vergelijk is www.overstapgids.nl een goede keuze. Bij ons onderzoek zagen wij veel exclusieve kortingen die bij de meeste andere vergelijkers niet worden aangeboden.

Hoeveel kan ik besparen door over te stappen?

het is niet eenduidig te zeggen hoeveel u precies zult besparen. het hangt af van uw huidige energiecontract en natuurlijk uw verbruik gemeten in kubieke meter gas of kwh elektriciteit. Onder gelijkblijvende omstandigheden (een gelijk energieverbruik) kan een huishouden gemiddeld € 190 per jaar besparen. Dit kan echter oplopen tot wel € 700 per jaar. Energie vergelijken is makkelijk, kost maar enkele seconden en het overstappen wordt voor u helemaal uit handen genomen. Ideaal om snel veel geld te besparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*