Goede voornemens: energie vergelijken

Behaal je goede voornemens: start met energie vergelijken

De populairste voornemens voor het nieuwe jaar? Afvallen, stoppen met roken, meer sporten en minder geld uitgeven. Helaas zijn we de meeste goede voornemens na 6 januari alweer vergeten. Maar er is nog hoop. Wie start met energie vergelijken, kan al snel vele euro’s per jaar besparen op zijn energierekening. Goede voornemens behalen? Eitje!

De grote verleiding

We kennen het allemaal wel. Leek stoppen met roken nog zo gemakkelijk, vinden we ineens een vergeten pakje sigaretten in de la. En die overgebleven koekjes van de kerst zijn toch wel heel erg lekker. Eéntje kan geen kwaad, toch? En dat sporten? Tja, volgend jaar is er weer een jaar. Maar minder geld uitgeven, dat gaan we doen! Helaas komen we het volgende weekend weer met een uitpuilende boodschappenkar uit de supermarkt gelopen. Hoe doen al die mensen dat toch?

Energie van vergelijken

Het ‘probleem’ met goede voornemens is dat we er wat voor moeten doen. Van de sigaretten afblijven, naar de sportschool gaan en hand op de knip houden. Juist die verleidingen zijn moeilijk te weerstaan. En iets dat moeite kost is al snel teveel. Maar minder geld uitgeven is helemaal niet zo moeilijk. Het is zelfs heel gemakkelijk. Neem de vaste lasten. Deze kunnen altijd lager.
Je energierekening bijvoorbeeld. Een nieuw jaar is een nieuwe verleidingstruc van de energieleveranciers. Vaak gaat deze gepaard met een mooie aanbieding. Je even verdiepen in je verbruik en deze energie vergelijken met andere leveranciers kan je al snel tientallen euro’s per jaar opleveren. Maar ook ’s avonds de gordijnen dichtdoen, radiatorfolie achter de verwarming plakken, de thermostaat op een lagere temperatuur zetten en tochtstrips op ramen en deuren plaatsen doen wonderen. En wie weet, geeft je nieuwe energierekening je zoveel energie, dat een abonnement op de sportschool ook weer wat dichterbij komt. Succes in het nieuwe jaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*